Wat is inboedel en wat zijn kostbaarheden in uw camper. Dagelijks krijgen wij de vraag wat er exact tot de inboedel van de camper behoort. Vragen als: ‘wat krijg ik vergoed als mijn mobiele telefoon wordt gestolen uit de camper’ zijn aan de orde van de dag. Want, als u op reis gaat met de camper pakt u veel meer in dan alleen een tafeltje, stoelen, beddengoed, potten en pannen. De laatste zaken zijn spullen die zeker tot de inboedel behoren, maar hoe zit dat met de kostbare spullen die u ook standaard meeneemt in de camper? Heeft u er al eens over nagedacht hoe het zit met de verzekering als deze spullen uit de camper worden gestolen? SafeTrip zocht dit voor u uit.

Inboedelverzekering

Zolang kostbare elektronische apparatuur zich binnen uw woning bevindt en er ontstaat schade, dan valt dit onder de dekking van de inboedelverzekering van de woning. Neemt u een mobiele telefoon of een fotocamera mee naar buiten dan valt dit al niet meer onder de inboedeldekking, mits u een buitenhuis dekking heeft afgesloten. Die buitenhuis dekking geldt meestal alleen voor Nederland.
Reist u met uw camper naar het buitenland dan vallen de kostbare spullen dus niet meer onder de inboedeldekking van de woning en ook niet onder de buitenhuis dekking. Een reisverzekering lijkt de oplossing te zijn voor schade aan kostbare spullen die u meeneemt op reis.

Uw reisverzekering dekt schade en diefstal van uw bagage, toch?

Een reisverzekering dekt schade en diefstal van kostbare spullen zoals een fotocamera of mobiele telefoon. De meeste verzekeraars hebben de vergoeding voor deze kostbare spullen gemaximeerd tot een bepaald bedrag. U lijkt dus met een reisverzekering goed verzekerd.
Het reizen met een camper en het meenemen van laptops, tablets, mobiele telefoons en fotocamera’s behoeft extra aandacht. Wij vergeleken de polisvoorwaarden van de grootste aanbieders van reisverzekeringen. De conclusie?

Geen enkele reisverzekeraar vergoedt kostbare spullen als deze worden gestolen uit een camper of caravan. De enige escape hierin is als de apparatuur is opgeborgen in een kluis; dus als u kunt aantonen dat de spullen achter slot en grendel niet zichtbaar zijn opgeborgen. Ook moet er braakschade zijn.

Inboedel of kostbaarheden

De discussie is en blijft; wat is inboedel, wat zijn kostbaarheden. Een discussie waar niemand op zit te wachten en ook oneindig gevoerd kan worden. De polisvoorwaarden beschrijven wat wel en niet verzekerd is. Slaat u uw eigen reisverzekering er maar eens op na.

Is er dan een oplossing?

Allereerst kunt u bij zichzelf nagaan welk risico u wilt lopen en wat u werkelijk verzekerd wilt hebben. Is het de moeite waard om een tablet van € 300,- die na 2 jaar afgeschreven is, te verzekeren. Of, kunt u dat risico wel zelf dragen?

Kostbare elektronica kunt u apart verzekeren op een kostbaarheden verzekering. Deze specifieke verzekering kent altijd een veel betere dekking dan welke reisverzekering dan ook. Bovendien is de discussie over wat inboedel is en wat niet, meteen van tafel.

En, laten we eerlijk zijn: een camperverzekering is een CAMPERverzekering en geen inboedel,- reis,- of fietsverzekering. SafeTrip vertelt u er graag meer over.

Adres

Mr. Zacharias Tijllaan 1
7701 HS  Dedemsvaart

AFM: 12047949
Kifid: 300.017943

Contact

Vraag uw offerte aan
of bel met 0523-620817
Mail: info@safetrip.nl

SafeTrip  © 2022. All Rights Reserved Terms of Use and Privacy Policy